přihlášení uživatele
registrace
zapomněli jste heslo?
muzikus na...
Chinawoman
Chinawoman je originálna hudobníčka, ktorá žije v Kanade, ale má ruský pôvod. Ruská krv má silný vplyv na jej tvorbu, aj s jej hudbou sa teda zoznámime v ruskej trikolóre, pekne od spodku vlajky.
celý článek
DNES V máji vyšiel kanadskej dvojici Crystal Castles ich druhý štúdiový album. S vymýšlaním názvu si Ethan Kath a Alice Glass veľkú prácu nedali a názov nechali eponymný presne tak, ako na ich debute.
DNES Dobrá zpráva je, že Radiohead téměř dokončili nové album. Lepší zprávou je fakt, že jej chtějí vydat ještě do konce tohoto roku. A jako vůbec nejlepší zprávu lze brát tvrzení, že se má podle kytaristy Eda O´Briena jednat o vůbec nejlepší album kapely, které kdy vydala.
DNES Po dvou deskách vydaných pod hlavičkou New Buffalo se Australanka Sally Seltmann rozhodla odhodit zábrany a svou letošní novinku vydala pod svým občanským jménem.
 
24.06.
 DEFTONES (US) + support
ROXY / Experimentální prostor
Praha 1
24.06.
 SERJ TANKIAN (USA), Český národní symfonický orchestr
Incheba Arena
Praha 7 - Holešovice
24.06.
 DEAD PREZ (US)
LUCERNA MUSIC BAR
Praha 1
26.06.
 MARK KNOPFLER (UK)
O2 Arena
Praha 9
 
18.06. Pro mnohé posluchače s překvapivě elektronicky znějící deskou Už přišel zpěvák, hudebník a textař Richard Müller. Letos osmačtyřicetiletá nepřehlédnutelná postava česko-slovenské hudební scény vydává první album od roku 2006...
15.06. Zdá sa, že hip-hop sa nenápadne, ale isto vracia do európskych rádií. Tento rok je a bude obzvlášť bohatý. Nielen, že novinky chystajú majstri ako Eminem, T.I. či samotný boss Dr. Dre, no na scéne sa objavujú aj mladé talenty, o ktorých doteraz nebolo počuť.
11.06. Poslední studiové album Vladimíra Mišíka a jeho skupiny Etc... nazvané Umlkly stroje vyšlo již v roce 2004. V mezidobí soubor především koncertoval a také vydal dva za pozornost stojící neřadové nosiče...
 
04.06. Primavera festival sa odohrával na rozpálenom výstavisku. Morom obkolesený areál vytváral krásne pozadie pre ešte krajšie koncerty, a svojím spôsobom aj prehlušil typické festivalové zápachy a stupňujúci sa neporiadok.
03.06. Primavera Sound je festival, ktorý by si zaslúžil minimálne trojnásobnú návštevu toho istého ročníka. Z toho, čo sa dalo stihnúť vás v prvej časti reportu prevedieme cez koncerty Pixies, The xx, Broken Social Scene, Dum Dum Girls alebo Atlas Sound.
27.05. Americkí Black Rebel Motorcycle Club vydali v marci ich už šiesty štúdiový album Beat The Devil´s Tattoo. Po inštrumentálnom The Effects of 333 sa zároveň vrátili k tomu čo ich preslávilo.
 
21.06. Firma Source Audio je na české scéně poměrně neznámá. Nyní se však chystá expandovat na náš trh se sérií krabiček a vynálezem, který hrdě označuje za největší revoluci od dob vynálezu wah pedálu.
21.06. Ramsey Emanuel Lewis Jr., jazzový skladatel, klávesista, označovaný jako „great performer“. Jeho vytříbené základy, jež získal coby hráč klasické hudby a gospelu, spolu s hlubokými znalostmi jazzové harmonie...
21.06. Přiznám se, nemusím mít zrovna všechny ty kytaristy, kteří ve snaze upozornit na sebe za každou cenu jsou schopni doslova čehokoli - včetně toho, že jejich nástroj se kytaře už vlastně ani nepodobá...
 

 
01.07. - 03.07.
REGGAE ETHNIC SESSION meets REALBEAT 2010 ŽÍZNÍKOV U ČESKÉ LÍPY
03.07. - 06.07.
ROCK FOR PEOPLE 2010 HRADEC KRÁLOVÉ
08.07. - 10.07.
08.07. - 11.07.
BOSKOVICE 2010 BOSKOVICE
16.07. - 18.07.